ŠTO RADE GERONTODOMAĆICE?
Pet dana u tjednu po snijegu, vjetru, kiši ili suncu o 154 korisnika brinu naše gerontodomaćice. Vidjet ćete ih kako punih torba na biciklima jure od trgovine do ljekarne, fine ili pošte gdje plaćaju račune, tržnice na kojem kupuju i "flance" i zatim ubrzano do kuće korisnika koji jedva čeka da dođu. Na blag i strpljiv način popričaju s ljudima i olakšaju im probleme starosti i nemoći, brige s kojima ležu i bude se. Svaki mjesec donose im pakete higijene koje GDCK Ludbreg nabavlja za njih, brinu za ogrjev i s radošću pripreme, kolače, palačinke, umijese rezance i mlince ili pak skuhaju neko fino varivo i sve to uz smijeh i dobro raspoloženje. Kada odlaze od korisnika nastoje prostor u kojem boravi korisnik ostaviti čist i uredan, pobrinuti se da im ne nedostaje lijekova ili drva, da je svaka starija i nemoćna osoba zbrinuta.
Kada ih pitate kako su njihovi korisnici s ljubavlju i dragošću govore o njima. Svaka bolest koja snađe nekog od njihovih korisnika doživljavaju jako emotivno i nastoje učiniti sve kako bi im olakšale bol.
Patnja, tuga i bol su zarazna raspoloženja, ali i radost, topla riječ, ljubaznost i smijeh su zarazni. Toliko zarazni da nakon tog svijet postaje bolje mjesto za život, a naše gerontice svakodnevno unose tu "zarazu" u kuće koje ulaze.               <div style=